1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...Loading...

MOM IN BALANCE IN DANDERYDS NYHETER

Ska man träna under graviditeten? “Självklart”
VILL DU HA EN BÄTTRE GRAVIDITET? DÅ SKA DU UT OCH TRÄNA OCH SVETTAS. DET SÄGER EMILIE TERSTEGGE-NUYENS, EXPERT INOM TRÄNING UNDER GRAVIDITET.
Har du undrat vad du får och inte får göra under graviditeten? En sak du definitivt ska göra enligt Emilie Terstegge-Nuyens, är att träna. Nu startar hon träningspass för mammor i Danderyd.

dandmam

– Det är klart du ska träna under graviditeten. Du får mer energi, blir starkare, uthålligare, och det förbereder dig för förlossningen och hjälper en återhämta sig snabbare efter. Det finns en bild världen över av att kvinnor som är gravida är patienter. Det stämmer absolut inte, säger Emilie som är expert inom området.

Hur man mår under en graviditet är väldigt olika. Men oavsett i vilket skick man är i är träningen nyttig.

– Många föredrar att inte göra något när man är gravid, för att det är säkrast. Men det stämmer inte. Sen ska man såklart träna efter egen förmåga och hur mycket man orkar, det är ju väldigt individuellt hur man mår, säger Emilie.

Hon har nyligen flyttat till Danderyd och Sverige, och har insett att det finns många träningsgrupper för mammor efter födseln, men inte under graviditeten.

– Det jag sett är att man kan träna med en PT under graviditeten, men inte i grupp utomhus. Jag tror det kan bli populärt i Danderyd där man gillar att träna och vara ute i naturen. Man kan hänga med från starten av graviditeten och faktiskt hela vägen till förlossningsdagen.

Träningsformen hon nu tar med hit heter Mom in Balance och kommer från Nederländerna. Det som kommer att finnas är träning under graviditet, efter förlossning och även för alla mammor som vill träna och få extra energi under föräldraskapet.

– Vem som helst är välkommen, oavsett vilken form man är i sedan tidigare.

Gruppträningen kommer att hålla hus i Ösbypark och är utomhus.

 

Källa: https://www.mominbalance.com/sweden/en/news/mom-in-balance-in-danderyds-nyheter_138/

Random Posts

LOAD MORE