1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...Loading...

När kungaparet besökte Danderyd år 2012

Danderyd bjöd på ett strålande vackert septemberväder när Kungaparet och Landshövding Chris Heister besökte kommunen den 6 september 2012.
Det var ett digert heldagsprogram som mötte gästerna
Dagen startade med besök i Djursholms kapell, där kommunfullmäktiges ordf. Björn Hamilton hälsade välkommen till Danderyd och en andakt hölls med kyrkoherde Staffan Hellgren.

Gästerna åkte vidare till Institut Mittag-Leffler och möte med två matematikforskare. Färden gick sedan till Marina Läroverket där båten Älva väntade fylld av elever på väg ut på en långsegling till Liverpool. Kungaparet, Landshövdingen och Björn Hamilton gick dock i land på Ekudden där hästar och vagnar väntade som tog dem i kortege längs Strandvägen och slutligen till Djursholms slott där lunch serverades.

k14 k13a k13 k12 k11 k10 k9 k7 k22 k21 k8 k6 k5 k4 k20 k19 k18a k18 k16 k15

Vid Träffpunkt Enebyberg möttes gästerna av många flaggviftande kommuninvånare och skolbarn som sjöng. I Träffpunkten visades den gemensamma verksamheten med barn-, ungdoms- och seniorverksamhet och samarbetet mellan kommunen, Svenska Missionskyrkan och Svenska kyrkan.

Vidare till företaget Tobii Technology och möte med Eye tracking-tekniken som kan vara till stor hjälp som kommunikationsmedel för funktionsnedsatta.

Därefter åkte Kungaparet och Landshövdingen till Danderydsgården där elever från Danderyds kulturskola visade prov på sina talanger inom dans, bild och musik. På väg ner till sina sittplatser vid scenen passerade gästerna utställande föreningar, scouter och skolor som visade upp sina verksamheter.

En högtidlig och festlig avslutning i Kvarnparken leddes av Ulf Elfving, där både Kommunfullmäktiges ordf. Björn Hamilton och Kungen höll tal. Duktiga danderydsungdomar uppträdde och Kungen delade ut Barn- och utbildningsnämndens utmärkelser för Bästa skola- och förskola till Mörbyskolan och Kyrkans förskola.

Till sist fick publiken möta världsartisten och saxofonisten Johan Stengård som avslutade föreställningen på allra bästa sätt med vackra toner.

 

Källa: http://www.danderyd.se/Upplevagora/Kultur/Kungaparets-besok-i-Danderyd-2012/

Random Posts

LOAD MORE