1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...Loading...

Om Marina läroverket.

Klart Skepp Marinteknik AB – Marina läroverket

Marina läroverket är en fristående skola i marin miljö, som erbjuder gymnasie-utbildningar, vuxenutbildningar och ett antal fristående kurser. Skolan är inte större (ca 450 elever) än att vi kan erbjuda dig både trygghet och kamratskap, men tillräckligt stor för att ge dig möjlighet till intressanta, rika och varierande upplevelser.

Skolan ligger i Stocksunds hamn, bara en mil  norr om Stockholms city. Det är enkelt att ta sig till Marina läroverket – med buss, bil, T-bana, Roslags-banan eller båt. Marina läroverket består av flera byggnader och gröna ytor inom samma område. Skolområdet inramas bland annat av kajen mot saltsjön, där de fartyg lägger till som används i undervisningen. Läget ger utmärkta möjligheter till att nyttja både vad skärgården och storstaden har att erbjuda.

Kommunalt tar man sig hit med T-bana (buss) till Danderyds sjukhus, Promenad på 10 min eller buss 601V. Kliv av på hållplats Sjöstigen.

För att hitta hit med bil: tryck på kartan här till högerför att få en vägbeskrivning.

Historik

Klart Skepp Marinteknik AB är ett privatägt utbildnings- och sjöfartsföretag som bildades 1991. Företaget har sitt säte i Danderyd. Verksamheten bestod från början av marin utbildnings- och rederiverksamhet med segelfartygetBelle Amie.  År 1992 startades ett samarbete med Danderyds gymnasium som pågick fram till 2002. Under åren 1992-2008 har utbildningsverksamheten breddats och vuxit. Idag har skolan ca 450 elever/studenter i olika marint profilerade gymnasiala- och eftergymnasiala utbildningar.

 

Fr.o.m. läsåret 2002/03 är vi en fristående skola namnet Marina läroverket.
Korta kurser och uppdragsutbildningar genomförs på uppdrag av enskilda och näringen. Företaget bedriver också rederiverksamhet med fem mindre passagerarfartyg varav tre segelfartyg (Najaden, Älva och Belle Amie).
Företaget har idag drygt 50 helårsanställda och ett antal säsongsarbetare.

 

Om du är rättighetsinnehavare och har invändningar kontakta gärna oss via vår kontaktform.

Källa:

Random Posts

LOAD MORE