1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...Loading...

Roslagen i Danderyd

Upptäck Roslagens unika natur och kultur på nya Roslagsleden mellan Danderyd och Grisslehamn vid Ålands hav!

Här väntar nära 19 mils vandring i runrik fornminnesbygd, genom orörda skogar med klara sjöar, i levande landsbygd med kossor och lamm, på historiska platser med kyrkor och slott, i skyddad natur med sällsynt fauna och flora och längs en kust som bjuder på klippor, klappersten och sand vid ett oändligt vackert hav.

Vandringsguide och inspiration

I den här vandringsguiden har vi delat in Roslagsleden i 11 dagsetapper. Den kortaste är 9 km lång, den längsta 25. Räkna med att normal vandringstakt är 5 km per timme. Lägg så till allt man kan stanna och njuta av längs vägen, så tar det kanske lite längre tid. Till guiden hör en karta i skala 1:50 000.

Längs hela Roslagsleden finns många möjligheter att övernatta i allt från vindskydd till vandrarhem. Här finns campingplatser, bed & breakfast, stugor och hotell.

540

Leden är markerad med orangemålade band runt träd. Här och där finns pilar som visar vägen och avstånden. Vid varje etappstart och slut finns en informationstavla.

Roslagsleden är en del av Europavandringsled nr 6 som startar i Grekland och slutar i Kilpisjärvi i norra Finland. Roslagsleden går genom kommunerna Danderyd, Sollentuna, Täby, Vallentuna, Österåker och Norrtälje, som också är ansvariga för leden.

Roslagsleden börjar i Danderyd och har tidigare slutat i Norrtälje. Leden har förlängts från Norrtälje till Grisslehamn, tack vare alla positiva markägare samt resurser från Länsstyrelsen i Stockholms län, lokala naturvårdssatsningen (LONA), Stockholms läns landsting, Interregprojekt Skärgårdsleden och Norrtälje kommun.

Mer information finns på www.roslagsleden.se. Karta och broschyr finns att köpa på turistbyråerna i området eller passa på att beställa en direkt på nätet.

God tur!

Källa: http://www.roslagen.se/109919/Valkommen-till-Roslagsleden/

Random Posts

LOAD MORE