1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...Loading...

Kulturvåren i Danderyd

Så blir kulturvåren i Danderyd

KULTUR Kulturintresset är stort bland Danderydsborna, enligt Kerstin Hassner, kulturchef på Danderyds kommun.
Mitt i pratade med henne för att få tips om vad som är på gång under våren.
Jazzmusik, barnteater, författarbesök, poesi och workshops. Ja, för den kulturintresserade i Danderyd finns det en rad olika saker att välja mellan i vår. Så mycket att Kerstin Hassner, kulturchef på Danderyds kommun, säger att hon inte kan peka ut någon personlig favorit.

Viktoria Tolstoy uppträder på Danderyds gymnasium 19 april. Foto: ACT/Jörg Grosse Geldermann

Viktoria Tolstoy uppträder på Danderyds gymnasium 19 april. Foto: ACT/Jörg Grosse Geldermann

– Nej, det är för svårt att säga. Men jag ska försöka delta i så mycket som jag bara kan. Vi har en stor bredd och mycket att välja mellan. Jag tycker att man ska vara nyfiken och våga gå på sånt man inte vet så mycket om, säger hon.

Jazzsångerska uppträder
En av alla de saker hon lyfter fram är att jazzsångerskan Viktoria Tolstoy uppträder på Danderyds gymnasium tillsammans med Adolf Fredriks musikklasser den 19 april.

– Det blir jättespännande. Jag vill också passa på att verkligen lyfta fram att kommunen har ett fantastiskt föreningsliv som anordnar mycket saker. Så allt som är på gång har vi inte vi koll på, säger Kerstin Hassner.

Satsar på ungdomarna
Det är också en hel del evenemang på gång på Danderydsgården, berättat Jonas Jonsson, fritidsgårdschef och kultursamordnare i Danderyds kommun.

– Vi kör bland annat ”Vill du bli artist”-workshopar tillsammans med Stage Academy 26 mars. Vi försöker få in ungdomarna i det mesta vi anordnar. Var sig det handlar om just workshopar, eller att de ska få vara förband när det kommer artister. Vi jobbar mycket med att de ska få chansen att prova på saker och hitta glädjen. Om folk sitter på egna idéer är de mer än välkomna att höra av sig till oss.

Känt besök till Danderydsgården
27 mars får Danderydsgården besök av skådespelerskan och regissör Ewa Fröling, som läser Erik Axel Karlfeldt hos Poeter i Danderyd.

– Det blev precis klart, så det är kul. Det blir ”open mic” också, så man kan ta med egna dikter att läsa, säger Jonas Jonsson.

Enligt Kerstin Hassner är kulturintresset bland Danderydsborna stort.

– Allt som Bibliotekets vänner anordnar är i princip fullsatt, likaså på Danderydsgården. Danderydsborna är intresserade och tar del av det som bjuds. Det finns också ett starkt nätverk och man tipsar varandra, säger hon.

Random Posts

LOAD MORE