1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...Loading...

Mängder att göra för Danderyds unga i sommar – “otrolig entusiasm”

Sommarlovet är i full gång för Danderyds barn och ungdomar och under hela sommaren finns det en mängd olika aktiviteter för att hålla sig sysselsatt även på hemmaplan. Vi gjorde ett besök på Vattenkollot i Stocksunds hamn. Ett kollo som pågår under två veckor där 40 barn bägge veckorna får prova på allt som hör sjölivet till.

“Sakna att vara här”

Vännerna Elisabeth, Evelina och Emelie har spenderat hela veckan på kollot och det råder ingen tvekan på hur kul de har haft det.

– Alltså jag kommer sakna att vara här, jag hade velat att det skulle vara ännu längre, säger Emelie.

– Jag har lärt mig att segla, jag har träffat nya kompisar och…ja, det har varit jätteroligt, säger Elisabeth.

Dagarna har består av att paddla, pyssla, segla optimistjolle, leka och åka på en bananmadrass efter en motorbåt.

– Det hade varit roligt att få prova åka vattenskidor också, även om det kanske hade varit lite läskigt, säger Evelina.

 

William och Gustav hade bättre tur på studsmattan än när det kom till att vara ute på vattnet Foto: Kevin Wedin

Dåligt med napp och kapsejsade

11-åringarna William och Gustav har också varit här alla dagar, men de har knappast haft turen på sin sida. Förutom i studsmattan.

– Idag har vi åkt banan efter båten, men vi ramlade i och det var väldigt kallt. Sen har vi fiskat utan att få fisk och i förrgår så kapsejsade vi, säger William.

– Sen har vi fått så bra mat också och ledarna är med på alla lekar, så det är jättebra, säger Gustav.

“Det vore ju tjänstefel”

Fritidsledaren Fredrik Bergström, som bland annat ansvarar för motorbåtskörningen, märker hur uppskattat kollot är bland barnen.

– De är så otroligt entusiastiska kring allt vi gör. Sen är det många som inte känner varandra sen innan men som knyter nya band. Det är också kul att alla är med och deltar, man håller inte på med sin telefon eller så, säger han och tillägger:

– Det är ju fantastiskt att kommunen har ett båthus som vi kan använda, det vore ju tjänstefel om vi inte hade varit här.

 

Lägret håller till i ett båthus vid Stocksunds hamn och cirka 40 barn har anmält sig till vattenkollot. Foto: Kevin Wedin

Simläger

Mellan den 14-18 augusti är det simläger vid Kvarnparksbadet. Simlägret vänder sig till dig som är mellan 6-15 år och inte kan simma, som kan simma lite och till dig som vill bli en ännu bättre simmare.

Kulturläger

Det blir tuff konkurrens mellan den 14-18 augusti om barnen, för då är det nämligen kulturläget också. Bland annat anordnas skrivarverkstad på biblioteket i Mörby tillsammans med en författare. Och på Danderydsgården finns det möjlighet att förskansa sig både i drama, teater och musik.

Dagläger

Vecka 28, 10-14 juli, är det ett läger där du som är mellan 6-15 år får vara med om alla möjliga olika saker. Bland annat blir det besök på Gröna lund, möjlighet att paddla kanot och göra utflykter i skärgården. Dagarna utgår från Kvarnparken och Danderydsgården.

Häng på Friberga

Under sommarlovets första och sista vecka kommer det vara öppna träffar på Fribergaskolans fotbollsplan mellan klockan 13-17. Skulle vädret vara dåligt så sker aktiviteter inne på Fribergagården. Fotboll, lyssna på musik, grilla och olika tävlingar är något som utlovas. Detta vänder sig till dig som är mellan 13-18 år och ingen anmälan krävs.

Prova vattenlekar

Mellan den 3-8 juli är du som är 12 år eller äldre uppmanad att komma till Stocksunds hamn. Där får du möjlighet att prova på olika vattenlekar, paddla kajak, segla och bada.

Anmälan sker via Danderyds kommuns hemsida.

 

Källa: http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/mangder-att-gora-for-danderyds-unga-i-sommar-otrolig-entusiasm/repqfv!HLMhimTEQ1l2CzOYyLl2RQ/

Random Posts

LOAD MORE