1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...Loading...

Nya båtplatser i Danderyd

“Ny” kaj och fler båtplatser i Djursholm

Nu har turen kommit till Samsöviken som ska rustas upp för ca 60 miljoner kronor. Förutom det finns det även planer på att anlägga fler båtplatser vid Framnäsviken.

batplatser

För 57 miljoner kronor ska Danderyds kommun nu rusta upp kajen vid Samsöviken. Redan 2012 gjorde man en förstudie kring Danderyds kajer, som utgör cirka fyra kilometer av kuststräckan runt kommunen, och arbetet ska redan vara klart vid Fyrstigen, Framnäsviken och Germaniaviken.

– Man kan säga att muren håller på att rasa och antingen tar man bort varje sten och gör något liknande igen, men det skulle bli dubbelt så dyrt. Det vi ska göra är att foga ihop konstruktionen och bygga en brygga snett utåt, säger Bengt Sylvan (L), ordförande i tekniska nämnden.

– Då kommer även båtarna hamna en halvmeter längre ut och det blir ett vackert promenadstråk.
Projektet startar i mitten av april och väntas pågå till juli 2018. Själva ombyggnaden av kajen startar i september.

– Problemet är att man bara får jobba vissa tider om året där, det ska vara lugnt och fint och man får inte störa den biologiska mångfalden när ägg och yngel ska kläckas.

Fler båtplatser

Men Samsöviken är inte den enda kaj som kan få en förändring under året. Lite senare i mars ska kommunen hålla ett informationsmöte i Mörby centrum gällande skapandet av fler båtplatser vid Framnäsviken.

– Det finns många som idag står i kö för båtplatser i kommunen och vi har gjort en utredning och sett att vi kan lägga ut nya pontoner för att få fler platser, säger Bengt Sylvan.

– Men så fort man ska göra något är det någonk som inte vill. Det finns tre båtklubbar där och en vill inte att det ska bli fler båtar, de vill behålla vattenspegeln hel.

På informationsmötet, till för allmänheten, kommer båtklubbarna vara på plats och så även tekniska nämndens ledamöter för att höra de olika åsikterna för att sen ta beslut.

 

Källa: http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/ny-kaj-och-fler-batplatser-i-djursholm/repqci!T6DNz1zAKdEA@PmJ3F7HQ/

Random Posts

LOAD MORE