1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...Loading...

Köp Thuja

Köp Thuja till ett lågt pris

I svenska trädgårdar, parker eller allmänna parker är det väldigt vanligt att man stöter på en thuja av något slag. Denna fantastisk vackra buske är inte bara vacker att titta på, många använder olika varianter av thuja för att skymma sikten eller markera tomten med, vilket då gör dessa buskar extremt anpassningsbara och därmed mycket populära.

Plantan som kallas för thuja finns i flera olika uppsättningar och säljs hos oss i flera olika varianter och former. Allt för att trädgården ska kunna utformas efter ditt behov och hur stort utrymme du har att arbete med. Hos oss kan du även få dina thuja buskar med gratis hemleverans, för att du ska kunna fokusera på trädgårdsarbetet istället. Dessutom kan du beställa andra plantor, buskar, växter, fruktträd, redskap och tillbehör som du behöver för att kunna skapa din drömträdgård. Att designa en ny trädgård är en rolig och utvecklande syssla som inte kräver några förkunskaper. Dessutom kan du hos oss rådfråga vår kunniga personal som vägleder genom alla frågor och funderingar som dyker upp under förarbetet.

Men hur kan man använda thuja i trädgården eller för att designa parker och vilka olika varianter av thuja finns det att köpa på svensk mark?

En thuja för dig med höga förväntningar

Thuja eller tuja som det även kallas av många, är en mycket populär planta att inhandla framförallt för personer som vill skapa ett insynsskydd för grannar, förbipasserande eller som ett skydd mot gatan. Thujor är ett mycket effektivt val som gror snabbt, inte är särskilt kostsamt och som passar de flesta trädgårdar och underlag. Thujor kräver inte särskilt mycket skötsel och är betydligt mer robusta än andra plantor som ofta används för just insynsskydd.

På marknaden i Sverige finns det framförallt tre olika typer. Thuja smaragd, Thuja brabant och Jättetuja. Beroende på hur din trädgård ser ut kan det vara värt att kika på lite olika alternativ. Vid köp hos oss kan de även skickas till din bostad med gratis hemleverans. Varför inte få ordning på trädgården denna sommar?

Låga priser och hemleverans av dina thujor och växter

Att ha en fin och välplanerad trädgård står högt upp på mångas önskelista. Att omges av en blomstrande trädgård eller park har bevisats ge ett bättre lugn och bidrar även till att du trivs bättre med din boendesituation. Att spendera lite pengar och tid på att uppgradera din omgivning utanför huset, kommer därför ge belöningar i olika sorters former.

Men att planera en trädgård är knepigt och det krävs att man gör noga efterforskningar för att hitta blommor, växter, fruktträd och thujor som dels passar trädgårdens utformning. Men som även blommar under olika tider på året, för att trädgården ska se välvårdad ut året om. Det är därför viktigt att ha flera saker i åtanke när man köper nya växter till trädgården. När blommar den, hur stor yta behöver den för att kunna växa och gro, hur mycket arbete och skötsel kräver plantan och stlutligen hur mycket kostar plantan att faktiskt köpa? Att få en ny och välfungerande trädgård behöver inte bli en alltför kostsam historia. Hos oss kan du välja mellan ett brett utbud av växter, buskar och träd till mycket förmånliga priser som passar allas budget.

Hos oss kan du få hjälp med uppgraderingen av trädgården, från början till slut. Våra kunniga experter kan vägleda och säkerställa att du gör de bästa valen för just din trädgård. Samtliga växter som vi säljer har marknads kontrollerats och säljs därför till ett mycket bra och konkurrerande pris. Dessutom kan du få hjälp med att komplettera ditt köp med andra blommor, fruktträd, buskar och redskap som kommer att ge trädgården ett betydligt bättre helhetsintryck. Utöver detta kan de thujor, träd och växter som beställs levereras till dörren helt kostnadsfritt. Detta gör då jobbet betydligt smidigare, framförallt om du inte har en tillräckligt stor bil att köra hem växterna i. Särskilt buskar som thujor tar ganska mycket plats och om du då har köpt flera exemplar, kan det vara knepigt att frakta hem dem. Nyttja därför vår hemleverans som vi erbjuder till ett fast pris.

Om du behöver hjälp med att plantera thujor

Behöver du hjälp med planteringen? Inga problem. I samband med ett köp hos oss kan du även välja till plantering till ett fast pris. Detta innebär att någon från bolaget kommer och hjälper dig att plantera dina nya inköp, vilket då framförallt gynnar dig som inte har mycket tidigare erfarenhet.

Att plantera rätt handlar om rätt djup och omkrets. Det är viktigt att plantans rötter har tillräckligt med plats och yta för att kunna gro. Samtidigt är det är nödvändigt att plantan inte grävs ner för djupt eller för högt upp då rötterna kan skadas vid direkt solljus och helt enkelt dö. Samtidigt om rötterna grävs ner för djupt, kan inte solens strålar ge tillräckligt med energi och regn och vatten kan inte nå plantans viktiga rotsystem.

Fördelar med att plantera tujahäckar

Thuja planteras ibland som fristående buskar, men majoriteten av samtliga thujor som köps används istället som häckar, det vill säga som insynsskydd för grannar eller förbipasserande på gatan. Tujahäckar planteras genom att plantera de fristående thuja plantorna tätare, för att de sedan efter några år ska kunna växa upp till en täckande mur.

Fördelen och även då varför många använder sig av tujahäckar är att thujor är betydligt mer lättskött, tåligt och robust i jämförelse med andra typer av plantor som används för att skapa insynsskydd. Detta gör att just thujor lämpar sig bra för både vana användare och de som inte har så mycket tidigare erfarenhet av trädgårdsskötsel. Utöver detta så anpassar sig thuja buskar till underliggande jord, och det krävs ingen särskild typ av jord för att plantorna ska kunna gro och frodas i trädgården.

Två andra orsaker till att thuja lämpar sig särskilt bra som insynsskydd är att de håller sig gröna året om. Under de kallare månaderna på året kan färgen på thujor förändras. Men utöver detta är de inte särskilt känsliga för klimat eller temperaturförändringar. Att sedan thuja är betydligt billigare än andra plantor som taxus eller liguster, som är två andra populära val för att bygga insynsskydd. Men dessa två är då betydligt dyrare och kräver mer skötsel än thujor.

Att tänka på vid plantering av thuja buskar

Beroende på vilka thuja buskar du väljer, växer de i lite olika takt. Det finns mer snabbväxande alternativ som i höjd växer 25–40 centimeter om året. Andra typer växer runt 15 centimeter om året. Hur snabbt varje enskild planta gror kan bero på hur mycket skugga och sol som plantan får, men har dock ingen större betydelse för hur snabbt plantan faktiskt växer.

Men några saker att tänka på är att inte plantera thujorna där det ofta samlas mycket vatten. Om buskarna och dess rötter står i blöta under en längre tid, kan rötterna dö och det kan även påverka hur snabbt thujorna växer. Utöver detta påverkar längre torka plantorna markant. Så om sommaren blir väldigt varmt eller plantorna inte vattnas tillräckligt ofta kommer de inte gro och kan även dö om de blir helt torra.

Om du har barn eller djur är det viktigt att du även har i åtanke att plantorna är giftiga. Så säkerställ att plantorna inte förtärs då det kan påverka organ och hälsa negativt.

Random Posts

LOAD MORE